Rukous-seminaari

Rukous- ja kilvoituselämällään pyhittynyt Serafim Sarovilainen rukoilemassa kivellään. Ikoni Pyhän Ylienkeli Mikaelin kirkossa Mikkelissä.

La 11.2.2023 klo 11-16

Kiitos kaikille mukana olleille! Ortodoksinen seminaari rukouksesta keräsi paikalle yli 60 kuulijaa ja reilun viikon aikana tapahtuman striimiä katsoi yli 1 000 kiinnostunutta.

Rukous – tieteiden tiede, taiteiden taide. Rukous ja sen opettelu on vaativa, elämän mittainen matka, jolla jokainen meistä kaipaa ohjausta. Yhdistyksen järjestämässä toisessa seminaarissa päästiin kuulemaan monipuolisesti rukouksesta, mittaamattoman arvokkaasta mahdollisuudestamme!

Iltapäivän aikana Haminan piispa Sergei tarkasteli rukousta vuoropuheluna Jumalan kanssa. Pastori Risto Käyhkö pohti rukouselämää tukevaa kilvoituselämää ja rovasti Raimo Sissonen esirukousta sekä elävien että kuolleiden puolesta.

Pappismunkki, yliopistonlehtori Damaskinos Ksenofontoslainen kertoi Jeesuksen rukouksen harjoittamisesta ortodoksisessa hengellisyydessä.

Lämmin kiitos seminaarin puhujille! Rukous ja sen opettelu on koko elämän mittainen matka. On hienoa, että saamme tälle matkalle opastusta. Iltapäivän puheenvuorot ovat katsottavissa Saimaan ortodoksisen seurakunnan YouTube-kanavalla https://www.youtube.com/watch?v=6xUIBklTifs

Kiitos yhteistyökumppaneille!

Seminaari järjestettiin Paukkulan Artium-salissa yhteistyössä Saimaan ortodoksisen seurakunnan, Mikkelin kansalaisopiston, Itä-Suomen yliopiston ja Helsingin ortodoksisen hiippakunnan kanssa. Kiitos yhteistyökumppaneille tilaisuuden mahdollistamisesta!

Kiitos tuestanne!

Yhdistys järjesti tilaisuuden aikana keräyksen Valamon luostarille sekä Ylienkeli Mikaelin kirkon ystäville seminaarin järjestelyjä varten. Kiitos kaikille tukijoille!

Rovasti Raimo Sissonen, pastori Risto Käyhkö, pappismunkki ja yliopistonlehtori Damaskinos Ksenofontoslainen sekä Haminan piispa Sergei ja seminaarin juontaja Jari Tuononen uppoutumassa rukouksen maailmaan.