Rukous-seminaari

Rukous- ja kilvoituselämällään pyhittynyt Serafim Sarovilainen rukoilemassa kivellään. Ikoni Pyhän Ylienkeli Mikaelin kirkossa Mikkelissä.

La 11.2.2023 klo 11-16, Artium-sali, Suomen nuoriso-opisto (Paukkulantie 22, Mikkeli)

Tervetuloa kuulemaan rukouksesta ja ymmärtämään paremmin tätä vaativaa, mutta mittaamattoman arvokasta mahdollisuuttamme! Rukous on vuoropuhelua Jumalan kanssa ja meille jokaiselle välttämätöntä matkalla kohti Jumalaa.

Rukous ja sen opettelu on koko elämän mittainen matka. Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan, miten tätä matkaa voisi edistää!

OHJELMA

Klo 11 saapuminen ja kahvi (omakustanteinen), klo 12 puheenvuorot:

Rukous – vuoropuhelua Jumalan kanssa Haminan piispa Sergei

Kilvoituselämä rukouselämän tukena pastori Risto Käyhkö

Esirukous – rukous elävien ja kuolleiden puolesta rovasti Raimo Sissonen

Jeesuksen rukouksen harjoittaminen ortodoksisessa hengellisyydessä pappismunkki, yliopistonlehtori Damaskinos Olkinuora

ILMOITTAUTUMINEN

Maksuton tilaisuus on avoin kaikille ortodoksisuudesta ja rukouksesta kiinnostuneille! Ilmoittaudu mukaan Mikkelin kansalaisopiston kautta https://opistopalvelut.fi/mikkeli/course.php?l=fi&t=11073 Tapahtuman seuraaminen on mahdollista myös livestriiminä.

Osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita seminaarin jälkeen vigiliaan Ylienkeli Mikaelin kirkkoon (Paavalinkatu 4, Mikkeli) klo 17 ja sunnuntaina liturgiaan klo 10. Liturgian jälkeen on mahdollista osallistua myös kirkkokahville.

Ylienkeli Mikaelin kirkon ystävät ry järjestää seminaarin yhteistyössä Saimaan ortodoksisen seurakunnan, Mikkelin kansalaisopiston ja Itä-Suomen yliopiston kanssa.