Kärsimys-seminaari

La 3.2.2024 klo 11–16
Paukkulan Artium-Sali, Paukkalantie 22, Mikkeli

Tervetuloa kuulemaan kärsimyksen mielekkyydestä ja kärsimysten kohtaamisesta, mielenmuutoksesta sekä Jumalallisesta oikeudesta!

– Kärsimys on väistämätön osa jokaisen ihmisen elämää. Viimeistään vanhuus ja kuolema tuovat kärsimyksen elämäämme. Kärsimysten mielekkyys on siinä, että ne pakottavat meidät tarkastelemaan arvojamme ja elämämme suuntaa kriittisesti ja siirtävät ajatuksemme siihen, mitä tämän elämän jälkeen tapahtuu, tiivistää seminaarista vastaava Juha Rautio Ylienkeli Mikaelin ystävät -yhdistyksestä.

– Kärsimysten siunaus on siis siinä, että ne auttavat meitä jatkuvaan mielenmuutokseen, katumukseen ja hengelliseen kasvuun kohti Jumalaa. Kiitollinen asenne kärsimysten keskellä tuo Jumalan voimat käyttöömme – kun niitä tarvitaan – ja kärsimysten kohtaaminen on silloin helpompaa.

Seminaariin toivotetaan tervetulleeksi kaikki ortodoksisuudesta ja kärsimysten mielekkyyden ymmärtämisestä kiinnostuneet! Seminaari on jatkoa vuonna 2023 järjestetylle Rukous -seminaarille ja vuonna 2022 järjestetylle Pyhät ja pyhyys ortodoksisuudessa -seminaarille.

Esi-isä Aabrahamin uhri. Alttarin seinämaalaus Mikkelin Ylienkeli Mikaelin kirkossa.

OHJELMA

KLO 11 Lounas ja kahvi, omakustanteinen
KLO 12-16

  • Kärsimyksen mielekkyys ihmiselämässä – rovasti Raimo Sissonen
  • Kärsimysten kohtaaminen – kirkkoherra Tuomas Järvelin
    Kahvitauko, omakustanteinen
  • Jumalallinen oikeus vs inhimillinen oikeus – luennoitsija varmistuu myöhemmin
  • Katumus – luennoitsija varmistuu myöhemmin

Osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita seminaarin jälkeen vigiliaan Ylienkeli Mikaelin kirkkoon (Paavalinkatu 4, Mikkeli) klo 17 ja sunnuntaina liturgiaan klo 10. Liturgian jälkeen on myös mahdollisuus osallistua kirkkokahveille. Seminaarin yhteydessä on mahdollista tehdä lahjoitus Kaikkien Athosvuoren Pyhien Perinnesäätiön ja seminaaria järjestävän Ylienkeli Mikaelin kirkon ystävät ry:n hyväksi.

ILMOITTAUTUMINEN

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautuminen tapahtumaan Mikkelin kansalaisopiston kautta. Lisäksi seminaari striimataan Saimaan ortodoksisen seurakunnan YouTube-kanavalle.

Ylienkeli Mikaelin kirkon ystävät ry järjestää seminaarin yhteistyössä Mikkelin kansalaisopiston, Itä-Suomen yliopiston ja Saimaan ortodoksisen seurakunnan kanssa.

Lämpimästi tervetuloa!